Ρεβίθια με καλαμαράκια και μακαρονάκι
Υλικά
- 400 γραμμάρια ρεβίθια
- 1 κιλό καλαμαράκια μικρά, πλυμένα και καθαρισμένα
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 2–3 ντομάτες ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες και κομμένες σε κυβάκια
- 2–3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 100ml κρασί λευκό
- λίγη μαγειρική σόδα
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο ταμπάσκο
Εκτέλεση
- Από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύετε τα ρεβίθια σε νερό, στο οποίο έχετε προσθέσει λίγη σόδα. Την επομένη στραγγίζετε τα ρεβίθια και τα τρίβετε ελαφρά για να αποσπάσετε τις σκληρές φλούδες. Τα βράζετε σε καθαρό νερό 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζετε.
- Βράζετε το κοφτό μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό και το στραγγίζετε και αυτό. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα καλαμαράκια 5′-6′, ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύετε. Κατόπιν σβήνετε με το κρασί και βράζετε 10′-12′.
- Στο τέλος ρίχνετε τα ρεβίθια, το μακαρονάκι, τις ντομάτες και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε λίγο ταμπάσκο και ανακατεύετε.
- Βράζετε ακόμη 2′-3′ σε χαμηλή φωτιά και σερβίρετε.