Ριγανοκεφτέδες
Υλικά
- 6 πατάτες
- 2 αυγά
- 1/2 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1/2 φλιτζάνια γάλα
- 1 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 κουταλιές σούπας ρίγανη
- 2 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Αλεύρι
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώοουν. Αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζετε, τις Βάζετε σε μια λεκάνη και τις πολτοποιείτε. Προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα, το γάλα, το λάδι, τη ρίγανη, τη φρυγανιά, το τυρί, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Παίρνετε λίγο λίγο μείγμα και το πλάθετε σε κεφτέδες. Τους αλευρώνετε και τους τοποθετείτε σε πιατέλα. Βάζετε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει και τηγανίζετε τους κεφτέδες, μέχρι να ροδίσουν. Τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν, και τους σερβίρετε σε πιατέλα.