Ριγκατόνι με μπρικ και βότκα
Υλικά
- 400 γραμμάρια ριγκατόνι
- 6 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 40 γραμμάρια μπρικ
- 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού βότκα
- 1 κουταλιές γλυκού πιπέρι κόκκινο ολόκληρο
- αλάτι -πιπέρι
- μερικά φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν αλντέντε, τα βγάζετε και τα στραγγίζετε. Στην κατσαρόλα που βράσατε τα μακαρόνια, λιώνετε το βούτυρο και αφού ζεσταθεί, ρίχνετε το κόκκινο πιπέρι και τα μακαρόνια και ανακατεύετε καλά.
- Ρίχνετε με προσοχή τη βότκα, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε για 1 ‘-2’ σκεπασμένη για να πάρουν τα μακαρόνια τη μυρωδιά από τη βότκα. Σερβίρετε σε ζεστά πιάτα.
- Με ένα κουταλιές γλυκού απλώνετε με προσοχή σε κάθε πιάτο λίγο μπρικ και διακοσμείτε με 2-3 φυλλαράκια βασιλικού.