Ριγκατόνι με γιαούρτι και γαρίδες
Υλικά
- Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Πρωτεΐνες 16 (18%)
- Λίπη 7.7 (19%)
- Υδατάνθρακες 60 (63%)
- Θερμίδες 358
- 70 γραμμάρια ριγκατόνι
- 1/2 κεσέ λευκό άπαχο γιαούρτι
- 80 γραμμάρια γαρίδες
- 1 κουταλιές γλυκού ελαιόλαδο
- 1/2 λεμόνι
- σχοινόπρασο
- ρίγανη
- αλάτι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις γαρίδες και τις αποφλοιώνουμε. Τις αλατίζουμε με μια πρέζα αλάτι και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε και τα σουρώνουμε, προσθέτουμε το λάδι και τα αφήνουμε να κρυώσουν, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Όταν τα ζυμαρικά κρυώσουν, προσθέτουμε το γιαούρτι, τις γαρίδες, το λεπτοκομμένο σχοινόπρασο, το χυμό από το λεμόνι και λίγη ρίγανη. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.