Ριγκατόνι με γιαούρτι και γαρίδες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ριγκατόνι με γιαούρτι και γαρίδες

Υλικά

  • Διατροφική αξία ανά μερίδα
  • Πρωτεΐνες 16 (18%)
  • Λίπη 7.7 (19%)
  • Υδατάνθρακες 60 (63%)
  • Θερμίδες 358
  • 70 γραμμάρια ριγκατόνι
  • 1/2 κεσέ λευκό άπαχο γιαούρτι
  • 80 γραμμάρια γαρίδες
  • 1 κουταλιές γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι
  • σχοινόπρασο
  • ρίγανη
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις γαρίδες και τις αποφλοιώνουμε. Τις αλατίζουμε με μια πρέζα αλάτι και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε και τα σουρώνουμε, προσθέτουμε το λάδι και τα αφήνουμε να κρυώσουν, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  2. Όταν τα ζυμαρικά κρυώσουν, προσθέτουμε το γιαούρτι, τις γαρίδες, το λεπτοκομμένο σχοινόπρασο, το χυμό από το λεμόνι και λίγη ρίγανη. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης