Ριγκατόνι ογκραντέν

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ριγκατόνι ογκραντέν

Υλικά

  • 350 γραμμάρια ριγκατόνι
  • Φρυγανιά τριμμένη
  • Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • 50 γραμμάρια αλεύρι
  • Παρμεζάνα τριμμένη
  • 250 γραμμάρια γάλα
  • 90 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Φτιάξτε την μπεσαμέλ με το βούτυρο (40 γραμμάρια) το γάλα και το αλεύρι, προσθέτοντας για άρωμα λίγο μοσχοκάρυδο (αν θέλετε). Βράστε τα ριγκατονι «αλ ντέντε» και στραγγιστέ τα.
  2. Βάλτε τα σ’ ένα βουτυρωμένο πυρέξ. Περιχύστε τα με την μπεσαμέλ, αφού την ανακατώσετε με μια χούφτα παρμεζάνα και κομματάκια βούτυρο. Πασπαλίστε με άφθονη φρυγανιά και παρμεζάνα και ψήστε το ογκραντέν στους 200°C, για 10 λεπτά.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply