Ριζότο ανοιξιάτικο
Χρόνος: 8-10 λεπτά
Υλικά
- 1 φλυτζάνι ρύζι για πιλάφι
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 φλυτζάνι ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 1 φλυτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλυτζάνι καρότο ψιλοκομμένο
- 1 φλυτζάνι ντομάτα φρέσκια περασμένη από το μύλο
- 1 φλυτζάνι ζεστό νερό
- 1 κύβο ζωμό κότας
Εκτέλεση
- Πλένετε το ρύζι καλά με ζεστό νερό. Σοτάρετε το ζαμπόν με το βούτυρο. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, μετά το ρύζι και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα σοτάρετε όλα μαζί για λίγα λεπτά. Ρίχνετε το νερό και τον κύβο και κλείνετε τη χύτρα.
- Μαγειρεύετε το ριζότο για 8-10 λεπτά.