Ριζότο με χταπόδι και ούζο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ριζότο με χταπόδι και ούζο

για 4 άτομα:

Υλικά

  • 350 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
  • 4 χταποδάκια μικρά ή 1/2 κιλό μοσχούς
  • 1/2 φλιτζάνια ούζο
  • 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κ. σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιές σούπας μάραθο
  • 3 κουταλιές σούπας ξίδι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα χταπόδια. Τα βράζετε στο ζουμί τους σε σκεπαστή κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά, μαζί με τρεις κουταλιές σούπας ξίδι και ένα φλιτζάνια νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τα βγάζετε από την κατσαρόλα και αφήνετε να κρυώσουν πριν τα κόψετε σε μεγάλα κομμάτια. Αν χρησιμοποιείτε μοσχούς, τους κρατάτε ολόκληρους. Κρατάτε όσο ζωμό περίσσεψε και τον αναμιγνύετε με το ζωμό λαχανικών.
  3. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύετε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε για 1 -2 λεπτά. Ρίχνετε το ούζο και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.
  4. Σταδιακά προσθέτετε όλο το ζωμό. ένα φλιτζάνια τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς. Η διαδικασία θα διαρκέσει 20 λεπτά περίπου και το ρύζι πρέπει να παραμείνει με ελαφρώς τραγανό τον κόκκο στο κέντρο του. αλλά να βρίσκεται σε ένα κρεμώδες περιβάλλον.
  5. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύετε το βούτυρο, την ψιλοκομμένη ντομάτα, το μαϊντανό, το μάραθο και τα χταπόδια.
  6. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να αναμιχθούν τα αρώματα για 3-4 λεπτά πριν σερβίρετε στα πιάτα πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Author: Aggela

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης