ριζότο με έμενταλ και γαρίδες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ριζότο με έμενταλ και γαρίδες

Υλικά

  • 1/2 κιλό ρύζι για ριζότο
  • 200 γραμ. έμενταλ κομμένο σε κύβους
  • 1/2 κιλό γαρίδες, No 1
  • 5 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 5 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα, μαζί με τον ζωμό και πιπέρι για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Μόλις οι γαρίδες βράσουν, τις βγάζουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα (κρατάμε τον ζωμό), τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και βγάζουμε τα κεφάλια, τα κελύφη και κρατάμε τις ουρές τους.
  3. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε 2 κουταλιές σούπας από τη μαργαρίνη και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, έως ότου χρυσίσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και να σοταριστεί ελαφρά το ρύζι.
  4. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε σιγά-σιγά 4 1/2 φλιτζάνια από τον ζωμό που κρατήσαμε, ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη και σοτάρουμε τις γαρίδες για περίπου 2-3 λεπτά. Μόλις απορροφηθούν τα υγρά του ριζότο, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις γαρίδες, την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε το έμενταλ ανακατεύουμε και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε το ριζότο να κρυώσει και σερβίρουμε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply