Ριζότο με καραβίδες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

για 6 άτομα

Υλικά

  • 350 γραμμάρια ρύζι Αρμπόριο
  • 1 κιλό καραβίδες μεγάλες
  • 300 γραμμάρια σάρκα κολοκύθας κίτρινης ή πράσινα κολοκυθάκια
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγο ξίδι

Εκτέλεση

  1. Τρίβετε την κολοκύθα ή τα κολοκυθάκια σε χοντρό τρίφτη και τα αλατίζετε. Τα αφήνετε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι. Στο μεταξύ πλένετε τις καραβίδες καλά και τις βράζετε 10′ σε άφθονο αλατισμένο νερό, στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο ξίδι. Κατόπιν τις στραγγίζετε. Φιλτράρετε από λεπτό τουλπάνι το ζουμί όπου έβρασαν οι καραβίδες για να το χρησιμοποιήσετε στο ριζότο. Ζεσταίνετε σε μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο μαζί με το λάδι και σοτάρετε τη σάρκα από την κολοκύθα ή τα κολοκυθά και, αφού τη στύψετε καλά. Ρίχνετε μετά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύετε 4′-5′ περίπου. Κατόπιν προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε πάλι και ρίχνετε 2 φλιτζάνια από το ζωμό που φιλτράρατε. Βράζετε μέχρι να εξατμιστεί το υγρό και προσθέσετε άλλα 2 φλιτζάνια ζωμό. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τους σπόρους και τρίβετε στον τρίφτη τη σάρκα. Τη ρίχνετε στο ριζότο μαζί με τις καραβίδες και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε. Βράζετε 3′-4′ και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης