Ριζότο με καρδιές αγκινάρας και κρόκο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ριζότο με καρδιές αγκινάρας και κρόκο

(Για 4 άτομα)

Υλικά

  • 1 1/2 λίτρο ζωμό κότας
  • 2 κονσέρβες αγκιναράκια
  • 45 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 30 γραμμάρια ηλιέλαιο
  • 60 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 φλιτζάνια του τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι αρμπόριο
  • 2 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 15 ίνες κρόκο Κοζάνης
  • αλάτι
  • 80 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αφήνετε τον κρόκο να μουλιάσει σε μισό ποτήρι του κρασιού νερό, για 2-3 ώρες. Ξεπλένετε τις αγκινάρες κάτω από νερό της βρύσης και τις κόβετε στη μέση.
  2. Βράζετε το ζωμό και τον διατηρείτε καυτό. Ζεσταίνετε σε ένα βαθύ τηγάνι το ηλιέλαιο με το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνετε και το ρύζι στο τηγάνι και το σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο γύρω γύρω (όχι μέχρι μέσα γιατί δε θα μπορεί να απορροφήσει το νερό και να βράσει).
  3. Ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε το ρύζι. Ρίχνετε τον καυτό ζωμό, αφού προσθέσετε τον κρόκο Κοζάνης, λίγο λίγο στο τηγάνι και ανακατεύετε συνέχεια για να δίνετε χρόνο στο ρύζι να απορροφά το ζωμό. Προσθέτετε τις αγκινάρες και το μισό άνηθο και τέλος ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα λίγη λίγη και ανακατεύετε απαλά για να πάει παντού και να μη σβολιάσει μέσα στο ζεστό ριζότο.
  4. Σερβίρετε το ριζότο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, άνηθο και επιπλέον τριμμένο τυρί αν επιθυμείτε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply