Ριζότο με κεφτεδάκια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ριζότο με κεφτεδάκια

για 4 άτομα:

Υλικά

Για το ριζότο:

  • 300 γραμμάρια ρύζι καρολίνα ή αρμπόριο
  • 100 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • πικάντικο τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια:

  1. γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  2. φέτες μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς κόρα, μουσκεμένο σε γάλα
  3. κουταλιές σούπας πικάντικο τυρί, τριμμένο
  4. αυγό
  5. κουταλιές σούπας ξίδι
  6. κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  7. κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο
  8. γραμμάρια κρεμμυδάκια μικρά, για στιφάδο (κοκκάρια)
  9. ξύσμα από 1 λεμόνι
  10. αλάτι
  11. πιπέρι
  12. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  13. Ετοιμάζετε πρώτα τα κεφτεδάκια: ανακατεύετε τον κιμά με το ψωμί, το ξίδι, το τριμμένο κρεμμύδι, το τυρί, το αυγό, το μαϊντανό, τα 3/4 του ξύσματος λεμονιού και το αλατοπίπερο. Ζυμώνετε τα υλικά και πλάθετε πολύ μικρά κεφτεδάκια, σαν μεγάλες ελιές. Τα τηγανίζετε στο λάδι μαζί με τα καθαρισμένα κοκκάρια μέχρι να ροδίσουν.
  14. Ετοιμάζετε το ριζότο: ζεσταίνετε το μισό βούτυρο, ρίχνετε και λίγο από το λάδι που τηγανίσατε τα κεφτεδάκια (στραγγισμένο) και σοτάρετε το ρύζι για μερικά λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και, αφού εξατμιστεί, ρίχνετε λίγο λίγο το ζωμό και ανακατεύετε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. Όταν το ριζότο έχει σχεδόν χυλώσει, προσθέτετε τα κεφτεδάκια με τα κοκκάρια και ανακατεύετε. Τότε απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο (λιωμένο) και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού και σερβίρετε αμέσως με το τριμμένο τυρί χωριστά, ώστε να βάλει ο καθένας όσο θέλει στο πιάτο του. Αν θέλετε, γαρνίρετε και με μερικά τηγανισμένα φυλλαράκια μαϊντανού.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply