Ριζότο με Κοτόπουλο, Μανιτάρια και Αρακά
Υλικά
- 1 φλιτζάνια αρακάς φρέσκος ή κατεψυγμένος
- 1 λίτρο ζωμός κότας
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 φλιτζάνια λευκό ξηρό κρασί
- 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 300 γραμμάρια μικρά μανιτάρια τεμαχισμένα
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
- 3 φλιτζάνια βραστό κοτόπουλο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνια παρμεζάνα τριμμένη
- 1/4 φλιτζάνια καπνιστό τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
- Βραστέ, στον ατμό ή σε φούρνο μικροκυμάτων, τον αρακά μέχρι να μαλακώσει και στραγγιστέ τον.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε να βράσουν ο ζωμός, το νερό και το κρασί. Σκεπάστε την κατσαρόλα και διατηρήστε το μείγμα ζεστό.
- Ζεστάνετε το μισό λάδι σ’ ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν.
- Στο ίδιο τηγάνι ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια, προσθέστε το ρύζι και καβουρντιστέ το. Ρίξτε 1 φλιτζάνια από το ζωμό και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί. Συνεχίστε τη διαδικασία για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Τέλος, προσθέστε το κοτόπουλο, τον αρακά, τα μανιτάρια και τα τυριά, ανακατώστε και σερβίρετε το ζεστό.