Ριζότο με Κοτόπουλο, Μανιτάρια και Αρακά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ριζότο με Κοτόπουλο, Μανιτάρια και Αρακά

Υλικά

  • 1 φλιτζάνια αρακάς φρέσκος ή κατεψυγμένος
  • 1 λίτρο ζωμός κότας
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνια λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γραμμάρια μικρά μανιτάρια τεμαχισμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
  • 3 φλιτζάνια βραστό κοτόπουλο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνια παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/4 φλιτζάνια καπνιστό τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Βραστέ, στον ατμό ή σε φούρνο μικροκυμάτων, τον αρακά μέχρι να μαλακώσει και στραγγιστέ τον.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε να βράσουν ο ζωμός, το νερό και το κρασί. Σκεπάστε την κατσαρόλα και διατηρήστε το μείγμα ζεστό.
  3. Ζεστάνετε το μισό λάδι σ’ ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν.
  4. Στο ίδιο τηγάνι ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Στη συνέχεια, προσθέστε το ρύζι και καβουρντιστέ το. Ρίξτε 1 φλιτζάνια από το ζωμό και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί. Συνεχίστε τη διαδικασία για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Τέλος, προσθέστε το κοτόπουλο, τον αρακά, τα μανιτάρια και τα τυριά, ανακατώστε και σερβίρετε το ζεστό.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης