Ριζότο με λαχανικά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ριζότο με λαχανικά

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια ρύζι Αρμπόριο
  • 300 γραμμάρια σπαράγγια
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο
  • 2 αγκινάρες
  • 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνια κρασί λευκό
  • 6 φλιτζάνια νερό χλιαρό
  • 2 κουταλιές σούπας σέλινο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις βάζετε σε ένα μπολ με νερό και το χυμό λεμονιού. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα νερό και, μόλις πάρει βράση, προσθέτετε το καρότο, τις αγκινάρες και τα σπαράγγια. Τα βράζετε, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, και τα στραγγίζετε. Τα κόβετε σε μικρά κομματάκια. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα σοτάρετε λίγο, προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε, μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίχνετε το κρασί, ανακατεύοντας συνεχώς, και το νερό λίγο λίγο. Προσθέτετε το σέλινο, αλάτι, την ντομάτα τριμμένη και συνεχίζετε το ανακάτεμα, μέχρι να χυλώσει το ριζότο. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε τα λαχανικά, ανακατεύετε και σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  2. Για περισσότερη γεύση, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα τρία από τα έξι φλιτζάνια νερό με ζωμό από το βράσιμο των λαχανικών.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply