Ριζότο με μανιτάρια ανάμεικτα
για 4-6 άτομα
Υλικά
- 400 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 30 γραμμάρια μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
- 350 γραμμάρια ρύζι Αρμπόριο
- 100 ml. λευκό ξηρό κρασί
- 1 λίτρο ζεστό ζωμό από βραστό κρέας ή κύβο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- λίγο φρέσκο κόλιανδρο
- 150 γραμμάρια παρμεζάνα σε φλούδες
Εκτέλεση
- Μουσκεύετε τα αποξηραμένα μανιτάρια 20′ σε χλιαρό νερό και τα στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα φρέσκα και τα ξερά μανιτάρια ψιλοκομμένα 7′-8′. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε 6′-7′. Κατόπιν προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε 2′ περίπου. Ρίχνετε το μισό ζωμό, ανακατεύετε και βράζετε μέχρι να απορροφηθεί το υγρό. Συνεχίζετε προσθέτοντας τον υπόλοιπο ζωμό και βράζετε πάλι μέχρις ότου απορροφηθεί το υγρό, μαλακώσει το ρύζι και χυλώσει. Αλατοπιπερώνετε. Πασπαλίζετε το ριζότο με την παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως γαρνίροντας με φρέσκο κόλιανδρο.