Ριζότο με Μανιτάρια και Σπανάκι
Υλικά
- 1,5 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 1 φλιτζάνια λευκό ξηρό κρασί
- 1/4 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 400 γραμμάρια μικρά μανιτάρια τεμαχισμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 2 φλιτζάνια ρύζι
- 1/2 φλιτζάνια ξινή κρέμα γάλακτος
- 250 γραμμάρια μικρά φύλλα σπανάκι
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράστε το ζωμό και το κρασί. Σκεπάστε το σκεύος και διατηρήστε το ζωμό ζεστό.
- Ζεστάνετε 2 κουταλιές σούπας λάδι σ’ ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια. Βγάλτε τα από το τηγάνι και ζεστάνετε εκεί το υπόλοιπο λάδι. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, προσθέστε το ρύζι και καβουρντιστέ το στο λάδι. Ρίξτε 1 φλιτζάνια από το ζωμό και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί.
- Συνεχίστε τη διαδικασία για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, Αφού βγάλετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε το σπανάκι, την κρέμα και τα μανιτάρια.