Ριζότο με Μανιτάρια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ριζότο με Μανιτάρια

Υλικά

  • 100 γραμμάρια ξερά μανιτάρια πορτσίνι
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 1 φλιτζάνια βραστό νερό
  • λάδι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 200 γραμμάρια μεγάλα μανιτάρια
  • 2 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα
  • 1 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

  1. Βάλτε τα μανιτάρια πορτσίνι σε μπολ: σκεπάστε τα με το βραστό νερό και α-φήστε τα να μουλιάσουν για 30 λεπτά. Στραγγίστε τα και κρατήστε 1/2 φλιτζάνια από το υγρό. Ζεστάνετε λαδί και σωτάρετε το κρεμμύδι και όλα τα μανιτάρια, ανακατώνοντας μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε το ρύζι και ανακατώστε καλά, Βάλτε σε άλλη κατσαρόλα το ζωμό, το νερό και το υγρό των μανιταριών που κρατήσατε. Αφήστε να πάρουν βράση και κρατήστε τα ζεστά. Ρίξτε τα 2/3 του φλιτζάνια από αστό το μείγμα στο ρύζι και ανακατώστε το σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το υγρό. Επαναλάβετε με μικρές δόσεις υγρού, ανακατώνοντας κάθε φορά μέχρι να απορροφηθεί, Θα χρειαστείτε περίπου 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης