Ριζότο με πιπεριές

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ριζότο με πιπεριές

για 1 άτομο Διατροφική αξία μερίδα Πρωτεΐνες 9.3 (7%) Λίπη 21,2 (40%) Υδατάνθρακες 68 (53%) Θερμίδες 483

Υλικά

  • 80 γραμμάρια ρύζι
  • 10 γραμμάρια βούτυρο
  • 50 γραμμάρια κόκκινες πιπεριές
  • 40 γραμμάρια ώριμες ντομάτες
  • 30 γραμμάρια φασολάκια
  • 1/4 κρεμμύδι
  • 1/2 καρότο
  • 1/2 σέλινο
  • 200ml ζωμό λαχανικών
  • μαϊντανό
  • 1 κλαράκι δεντρολίβανο
  • 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιές γλυκού παρμεζάνα
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα καρότα, τα φασολάκια και το σέλινο και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τα τσιγαρίζουμε με 1 κουταλιές σούπας λάδι για 5 λεπτά. Κόβουμε σε λωρίδες τις πιπεριές, ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις τρίβουμε. Τις σιγοβράζουμε με το λάδι, το δεντρολίβανο και τον τριμμένο μαϊντανό. Αφήνουμε τις πιπεριές να κρυώσουν και τις περνάμε από το μπλέντερ. Ροδίζουμε το τριμμένο κρεμμύδι στο βούτυρο. Προσθέτουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τον ζεστό ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το ρύζι να γίνει. Λίγα λεπτά μετά το τέλος του βρασίματος, προσθέτουμε τα λαχανικά και τι σάλτσα ντομάτας, κατεβάζουμε το ριζότο από τη φωτιά, το πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και το σερβίρουμε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης