Ριζότο με ξινόμηλα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ριζότο με ξινόμηλα

για 4 άτομα:

Υλικά

  • 350 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο
  • 3 ξινόμηλα
  • 200 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνια λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό κότας ζεστό (ή από κύβο)
  • 45 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
  • παρμεζάνα τριμμένη
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοταρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το ρύζι και το σοταρετε κι αυτό για 5 λεπτά. ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να γυαλίσει. Σβήνετε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε λίγο λίγο το ζωμό. Ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί και επαναλαμβάνετε για 20-25 λεπτά, δηλαδή μέχρι να χυλώσει το ρύζι (ίσως χρειαστείτε λίγο ζωμό ακόμη).
  2. Στη μέση του μαγειρέματος προσθέτετε δύο από τα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια. Λιώνετε το μασκαρπόνε με την κρέμα γάλακτος και τα προσθέτετε κι αυτά στο ζεστό ρύζι. Ανακατεύετε, ρίχνετε και το τελευταίο μήλο σε κύβους και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα ή τσιπς παρμεζάνας.
  3. Για τα τσιπς παρμεζάνας: σε ταψί αλειμμένο με λάδι ή σκεπασμένο με λαδόκολλα. σκορπίζετε τριμμένη παρμεζάνα έτσι ώστε να σχηματίσετε μικρούς δίσκους διαμέτρου 5-7 εκ. Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 6-7 λεπτά, μέχρι να πάρει το τυρί χρυσαφί χρώμα. Βγάζετε αμέσως το ταψί από το φούρνο και ξεκολλάτε τα τυρένια τσιπς προσεκτικά με σπάτουλα. Τα αφήνετε σε κρύα επιφάνεια για να σφίξουν και τα σερβίρετε με το ριζότο.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply