Ριζότο Μιλανέζε με Αρνί: μια εκλεπτυσμένη συνταγή για εκλεκτούς

Ριζότο Μιλανέζε με Αρνί: μια εκλεπτυσμένη συνταγή για εκλεκτούς

Ένα υπέροχο ριζότο που συνδυάζει την εκλεπτυσμένη γεύση του μιλανέζικου ριζότο με την πλούσια γεύση του αρνιού. Αυτή η συνταγή απαιτεί λίγο χρόνο και προσοχή, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει κάθε κόπο.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ριζότο Μιλανέζε με Αρνί

Η συνταγή που σας προτείνουμε δεν είναι ιδιαίτερη εύκολη ειδικά για αρχάριους και θέλει λίγο προσοχή. Ακολουθήστε τις οδηγίες που σας προτείνουμε και θα καταφέρετε να την κάνετε σωστά και να την απολαύσετε τόσο εσείς όσο και τα φιλικά σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 1 hour 5 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 1 λίτρο ζωμός αρνιού ή βοδινού
  • 1 φλιτζάνια κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 400 γραμμάρια αρνί κομμένο σε λωρίδες
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 μεγάλο άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2 κουταλιές γλυκού σαφράν
  • 2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
  • 1/2 φλιτζάνια τυρί τσένταρ τριμμένο
  • Σάλτσα Μανιτάρια
  • 20 γραμμάρια βούτυρο
  • 200 γραμμάρια μικρά μανιτάρια τεμαχισμένα
  • 1 1/2 κουταλιές γλυκού χυμός λεμονιού
  • 300ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράστε το ζωμό. το νερό και το κρασί. Σκεπάστε το σκεύος και διατηρήστε το ζωμό ζεστό.
  2. Ζεστάνετε το μισό λάδι σ’ ένα τηγάνι και βάλτε το αρνί να ροδίσει ομοιόμορφα, Σκεπάστε το για να διατηρηθεί ζεστό.
  3. Στο ίδιο τηγάνι ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια και το σαφράν. Στη συνέχεια, προσθέστε το ρύζι και καβουρντιστέ το στο λάδι. Ρίξτε 1 φλιτζάνια από το ζωμό και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί.
  4. Συνεχίστε τη διαδικασία για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  5. Τέλος προσθέστε το αρνί και το τυρί και σερβίρετε περιχύνοντας με τη Σάλτσα Μανιτάρια.

Σάλτσα Μανιτάρια:

  1. Ζεστάνετε το βούτυρο σ’ ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε το χυμό και την κρέμα γάλακτος και αφήστε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να πηχτώσει.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 45 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ιταλική

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης