Ροδάκινα γεμιστά
Υλικά
- 4 ροδάκινα μεγάλα
- 1 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα τριμμένη
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1 κουταλιές σούπας κακάο
- 1 κρόκο αυγού
- 2 κουταλιές σούπας λικέρ
- Λίγη κανέλα τριμμένη
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά τα ροδάκινα και τα χωρίζετε στη μέση, χωρίς να τα ξεφλουδίσετε. Βγάζετε προσεκτικά το κουκούτσι, αφαιρείτε λίγη από την ψίχα και τη βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τη μισή ζάχαρη, την κανέλα, το κακάο και την αμυγδαλόψιχα. Χτυπάτε τον κρόκο, ρίχνετε το λικέρ και τα προσθέτετε στο μπολ. Ανακατεύετε καλά και βάζετε λίγο μείγμα σε κάθε ροδάκινο. Αλείφετε με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετείτε τα ροδάκινα. Ρίχνετε σε καθένα λίγο βούτυρο και λίγη από την υπόλοιπη ζάχαρη. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν και τα σερβίρετε.