Ροδάκινα Κροκάν

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ροδάκινα Κροκάν

Χρόνος: 2 λεπτά – Θέση I

Υλικά

  • 68 ροδάκινα σκληρά
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 1 γαρύφαλο
  • 1 ποτήρι τοϋ λικέρ κονιάκ

Για το κροκάν:

  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 100 γραμ. αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
  • λίγο λάδι
  • αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζετε τα ροδάκινα, αφαιρείτε τα κουκούτσια με ένα μαχαιράκι από πάνω, χωρίς να τα κόψετε και τα τοποθετείτε στο καλάθι. Ρίχνετε στη χύτρα το νερό και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το γαρίφαλο και το κονιάκ. Μόλις βράσουν, τοποθετείτε το καλάθι στον πάτο της χύτρας και την κλείνετε. Βράζετε τα ροδάκινα για 2 λεπτά στη θέση I. Ανοίγετε τη χύτρα και σερβίρετε τα ροδάκινα σε μια πιατέλα. Στην τρύπα πού έχει το ροδάκινο από το κουκούτσι, βάζετε το κοπανισμένο κροκάν, πού ετοιμάζετε με τον παρακάτω τρόπο:
  2. Λιώνετε τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει ξανθό χρώμα, προσθέτετε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύετε. Αδειάζετε το μείγμα πάνω σε λαδωμένο αλουμινόχαρτο, το απλώνετε ώστε να κάνει λεπτό στρώμα και το αφήνετε να κρυώσει.
  3. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κροκάν αυτό για πολλά γλυκίσματα, σπασμένο σε κομμάτια ή κοπανισμένο σε γουδί.
  4. Περιχύνετε τα ροδάκινα με το σιρόπι και τα σερβίρετε παγωμένα
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης