Ρολά από κολοκυθάκια
4 μερίδες από 73 θερμίδες
Υλικά
- 2 κολοκυθάκια (125 γραμμάρια το καθένα)
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 25 γραμμάρια κουκουνάρι
- 2 ντομάτες (περ.
- 300 γραμμάρια)
- 40 γραμμάρια πράσινες ελιές γεμιστές με πιπεριά
- 100 γραμμάρια φρέσκο τυρί (κατίκι,ανθότυρο)
- 1 πρέζα ρίγανη
- Ξυλάκια για σουβλάκι
Εκτέλεση
- Πλένετε τα κολοκυθόκια και τα κόβετε κατά μήκος σε λεπτές φέτες πάχους περ. 4 χιλ. Τσιγαρίζετε ελαφρώς τις φέτες (τα πλαϊνά μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλλού) σε χαμηλή φωτιά σε λίγο καυτό ελαιόλαδο για δύο λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν, τόσο ώστε να λυγίζουν. Αλατοπιπερώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν. Ζεματίζετε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε τα σπόρια και τις κόβετε σε κυβάκια. Ψιλοκόβετε το κουκουνάρι και τις ελιές, τα ανακατεύετε με το φρέσκο τυρί και καρυκεύετε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Αλείφετε τα κολοκυθάκια με αυτό το μείγμα, τα τυλίγετε και τα στερεώνετε με τα ξυλάκια.