Ρολά χοιρινού με μήλα
για 1 άτομο Διατροφική αξία μερίδα Πρωτεΐνες 31,9 (33%) Λίπη 23.9 (56%) Υδατάνθρακες 11,2 (11%) Θερμίδες 385
Υλικά
- 2 φιλέτα από μπούτι χοιρινό (150 γραμμάρια)
- 1/2 μήλο
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 πρέζα γαρύφαλλο
- 10 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κουταλιές γλυκού ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα φιλέτα του χοιρινού, τα αλατίζουμε, τα πιπερώνουμε, τα πασπαλίζουμε με την κανέλα και προσθέτουμε λίγο από το γαρύφαλλο. Ραντίζουμε τα φιλέτα με λάδι, τα τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Πλένουμε και καθαρίζουμε το μήλο το κόβουμε σε 2 φέτες. Λιώνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο, προσθέτουμε το μήλο και το αφήνουμε να ροδίσει για 7-8 λεπτά. Στραγγίζουμε τα μήλα και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Αφαιρούμε τη μεμβράνη από το φιλέτο, τοποθετούμε σε κάθε φιλέτο από μία φέτα μήλο, τυλίγουμε το φιλέτο και το κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα. Ψήνουμε τα ρολά χοιρινού σε πολύ ζεστό γκριλ για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Τέλος, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και τα σερβίρουμε αμέσως.
- Το χοιρινό κρέας εκτός από τις πρωτεΐνες που περιέχει και από τα λίγα λίπη, είναι σημαντικό και για τη βούτυρο π.χ βιτάμίνη Β, που μας παρέχει.