Ρολά κοκκινιστά με προσούτο Ιταλία

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ρολά κοκκινιστά με προσούτο Ιταλία

ΠΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 8 εσκαλόπ από μοσχαράκι γάλακτος (γύρω στα 120 γραμμάρια το καθένα)
  • 8 λεπτές φέτες προσούτο
  • 8 φύλλα φασκόμηλο
  • 80 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 400 γραμμάρια ψιλοκομμένο τοματάκι
  • 275 γραμμάρια πολέντα (προαιρετικά)
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε ελαφρά τα εσκαλόπ σε μια καθαρή επιφάνεια για να πλατύνουν. Βάζετε μια φέτα προσούτο και ένα φύλλο φασκόμηλου πάνω σε κάθε εσκαλόπ. Πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη μοτσαρέλα. Τυλίγετε το κάθε εσκαλόπ σε ρολό και το συγκρατείτε με μια οδοντογλυφίδα. Ζεσταίνετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζετε τα εσκαλόπ 8′-10′, μέχρι να πάρουν χρώμα γύρω γύρω. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά 2′, Προσθέτετε τα ντοματάκια, σκεπάζετε και σιγοβράζετε 40′ μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά της σάλτσας.
  2. Στο μεταξύ, αν θέλετε να συνοδέψετε το κοκκινιστό με πολέντα, βάζετε να βράσουν 850 γραμμάρια αλατισμένου νερού και προσθέτετε ανακατεύοντας την πολέντα. Σιγοβράζετε 5′-10′, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες από τα ρολά και τα σερβίρετε με τη σάλτσα και την πολέντα. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης