ρολά κολοκυθάκια με σάλτσα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ρολά κολοκυθάκια με σάλτσα

Υλικά

  • 1/2 κιλό κολοκυθάκια
  • 1/3 του φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 200 γραμμάρια μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτά φετάκια (ή φέτα)
  • 2 κουταλιές σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • μερικά τσάιβς !ΓΙΑ Το τύλιγμα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

  • 400 γραμμάρια ψιλοκομμένο τοματάκι με κρεμμύδι
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε λεπτές μακρόστενε φέτες. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε μια μικρή ποσότητα από το ελαιόλαδο, σοτάρετε μερικές φέτες από κολοκυθάκια μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και κατόπιν τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα κολοκυθάκια. Πάνω σε κάθε φέτα κολοκυθιού τοποθετείτε φετάκια μοτσαρέλας και πασπαλίζετε με λίγο βασιλικό. Τυλίγετε σε ρολό και δένετε κάθε ρολό με φύλλα τσάιβς. Τοποθετείτε ρολάκια σε πυρίμαχο ταψάκι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το πράσο μέχρι μαραθεί. Προσθέτετε τα ντοματάκια με κρεμμύδι και σιγοβράζετε 20′-25′. Αποσύρετε από τη φωτιά, τα αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε τα κολοκυθάκια μέσα στο πυρίμαχο ταψί. Ψήνετε σε φούρνο στους 180°C 15′, μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα. Γαρνίρετε με φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης