Ρολά με κολοκύθα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ρολά με κολοκύθα

Υλικά

  • ½ κιλό φύλλα κρούστας
  • 1 ½ κιλό κολοκύθα κόκκινη
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνια καρυδόψιχα τριμμένη
  • ½ φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα τριμμένη
  • 5 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνια σταφίδες ξανθές
  • 1/2 φλιτζάνια ρούμι ή κονιάκ
  • 5 χουρμάδες φρέσκους, ψιλοκομμένους
  • λίγη κανέλα τριμμένη
  • Ελαιόλαδο !Για το άλειμμα των φύλλων

Για το σιρόπι:

  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνια μέλι
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε την κολοκύθα, την κόβετε σε κομμάτια και την τρίβετε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Βάζετε τις σταφίδες σε μπολ, προσθέτετε το ρούμι, τις αφήνετε για 10 λεπτά και τις στραγγίζετε. Ρίχνετε σε κατσαρόλα το λάδι, την τριμμένη κολοκύθα και τη σοτάρετε, μέχρι να πιει όλο το ζωμό της. Αφήνετε να κρυώσει και τη βάζετε σε μια λεκάνη. Προσθέτετε το μέλι, την καρυδόψιχα, την αμυγδαλόψιχα, τα δαμάσκηνα, τις σταφίδες, τους χουρμάδες, την κανέλα και τα ανακατεύετε. Απλώνετε τα φύλλα και τα κόβετε σε λωρίδες πλάτους 10 εκ. 1 Αλείφετε κάθε λωρίδα με λάδι, βάζετε μία κουταλιές σούπας από το μείγμα, κλείνετε τις άκρες και τυλίγετε τη λωρίδα σε ρολό. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόχαρτο και τοποθετείτε τα ρολά. Τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Βράζετε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα για 8 λεπτά. Ρίχνετε το μέλι, συνεχίζετε το βράσιμο για 3 λεπτά και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Βουτάτε τα ρολά λίγα λίγα στο σιρόπι για 2 λεπτά και τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα. Τα τοποθετείτε σε σχάρα για να στραγγίξουν και τα σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply