Ρολά με κοτοσαλάτα
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 6 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου
- 8 φέτες καπνιστής γαλοπούλας
- 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 5–6 κόκκοι πιπέρι
- αλάτι
- 3 κουταλιές σούπας κρασί λευκό ξηρό
- 2 κουταλιές σούπας αγγουράκια τουρσί
- 200 γραμμάρια αρακά και καρότα κατεψυγμένα
- 4 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
Εκτέλεση
- Βράζετε τα καρότα και τον αρακά 10′ και τα στραγγίζετε ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα. Ρίχνετε τα φιλετάκια κοτόπουλου με 1/2 φλιτζάνια νερό και τα βράζετε 10′ αφαιρώντας τον αφρό. Προσθέτετε το κρασί, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και λίγο αλάτι και συνεχίζετε το βράσιμο 15′ ακόμη. Στραγγίζετε τα φιλέτα και τα κομματιάζετε μόλις κρυώσουν λίγο. Ανακατεύετε σε μπολ το βρασμένο κοτόπουλο, τον αρακά, τα καρότα, τα αγγουράκια τουρσί και τη μαγιονέζα. Βάζετε από μια κουταλιές σούπας του μείγματος αυτού σε κάθε φέτα καπνιστής γαλοπούλας, τυλίγετε σε ρολό και συγκρατείτε τα ρολά με οδοντογλυφίδες. Τα σερβίρετε κρύα.