Ρολά με πράσα ζαμπόν και σάλτσα τυριού

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΡΟΛΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ

για 6 άτομα

Υλικά

  • 3 πράσα μόνο το άσπρο μέρος τους
  • 3 μεγάλες φέτες ζαμπόν
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 60 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα ή έμενταλ τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
  • 60ml. κρασί
  • 30 γραμμάρια βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • πουρέ πατάτας για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Κόβετε κάθε πράσο σε 2 κομμάτια και τα τοποθετείτε σε σκεύος κατάλληλο για τα μικροκύματα, βουτυρωμένο ελαφρά. Αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με το κρασί και σκεπάζετε το σκεύος με το καπάκι του. Ψήνετε στο φούρνο σε ισχύ 900w 10′. Βγάζετε το σκεύος από το φούρνο και μόλις τα πράσα κρυώσουν λίγο τα τυλίγετε με ζαμπόν και τα ξαναβάζετε στο ταψάκι. Σκορπίζετε από πάνω το τυρί και περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στα 600w 5′ ακόμη. Στο τέλος βάζετε το φούρνο μικροκυμάτων στην ένδειξη γκριλ και ψήνετε 2′-3′ μέχρι να ροδίσει το φαγητό. Το σερβίρετε με πουρέ πατάτας. Για να φτιάξετε τον πουρέ πατάτας, βράζετε το γάλα στο φούρνο μικροκυμάτων σας.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply