Ρολά με ραντίτσιο και Ανθότυρο
για 4 άτομα
Υλικά
- 4 πόδια κοτόπουλου ολόκληρα
- 400 γραμμάρια ραντίτσιο (το κόκκινο ιταλικό μαρούλι)
- 150 γραμμάρια ανθότυρο ή ρικότα κομματιασμένα
- 50 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 40 γραμμάρια βούτυρο
- 3 φύλλα φασκόμηλου
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
- 100ml. λευκό ξηρό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σκίζετε τα πόδια του κοτόπουλου και αφαιρείτε το κόκαλο προσεκτικά (ή λέτε στον χασάπη σας) Αλατοπιπερώνετε τη σχισμή. Πλένετε, στεγνώνετε το ραντίτσιο και το χοντροκόβετε. Ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε το ραντίτσιο μέχρι να μαραθεί. Αποσύρετε από την φωτιά, αφήνετε να κρυώσει και το ανακατεύετε με τα τυριά. Γεμίζετε με το μείγμα αυτό τις σχισμές και δένετε τα πόδια με σπάγκο για να συγκρατήσετε τη γέμιση. Βουτυρώνετε καλά ένα ταψί και τοποθετείτε μέσα τα ρολά. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και το κρασί, προσθέτετε το δεντρολίβανο, το σκόρδο και το φασκόμηλο και ψήνετε 1 ώρα. Μπορείτε να σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο το ταψί για 40′ του ψησίματος. Σερβίρετε, αφού αφαιρέσετε το σπάγκο και κόψετε σε φετάκια.