Ρολά με σοκολάτα: Ένα λαχταριστό γλυκό για κάθε περίσταση

Ρολά με σοκολάτα: Ένα λαχταριστό γλυκό για κάθε περίσταση

Τα ρολά με σοκολάτα είναι ένα λαχταριστό γλυκό που είναι ιδανικό για κάθε περίσταση. Είναι ένα γλυκό που είναι αγαπητό από μικρούς και μεγάλους, και μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό επιδόρπιο ή σνακ.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ρολά με σοκολάτα

Ένα πολύ γευστικό γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και χαρίστε ένα “καυτό” γλυκό σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

  • Total Time: 1 hour
  • Yield: 12

Υλικά

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλιές γλυκού. κανέλα
  • 1/4 φλιτζάνια βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια
  • 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κρόκο αβγού
  • 1/2 φλιτζάνια Νερό
  • 1/4 φλιτζάνια γάλα
  • 3 κουταλιές σούπας σιρόπι σφεντάμι για το τέλος (στα μεγάλα μάρκετ)

Για τη γέμιση:

  • 3 κουταλιές σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 1/3 φλιτζάνια ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνια κομματάκια σοκολάτας
  • 3/4 φλιτζάνια ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνετε φόρμα 23 εκ. με σούστα. Κοσκινίζετε το αλεύρι και την κανέλα σε μπολ, προσθέτετε το βούτυρο και τρίβετε το μείγμα με την άκρη των δαχτύλων σας να ψιχουλιάσει.
  2. Ρίχνετε τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύετε. Χτυπάτε σε μπολ τον κρόκο με το νερό και το γάλο. Ρίχνετε αυτό το μείγμα στο μείγμα του αλευριού και ζυμώνετε ώσπου να γίνει μια μαλακή ζύμη.
  3. Πλάθετε τη ζύμη επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ώσπου να γίνει απαλή και την ανοίγετε σε φύλλο παραλληλόγραμμο, διαστάσεων 40×30 εκ.
  4. Αλείφετε τη ζύμη με το λιωμένο βούτυρο και την πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, τα κομματάκια σοκολάτας και τα καρύδια. Τυλίγετε τη ζύμη σε ρολό αρχίζοντας από την μακριά πλευρά και την κόβετε σε 12 ίσες χοντρές φέτες. Τις τοποθετείτε τη μία δίπλα στην άλλη με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω.
  5. Σκεπάζετε τη φόρμα και την αφήνετε μιάμιση ώρα σε μέρος ζεστό για να φουσκώσει,στο μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Ψήνετε τα ρολά για 30 λεπτά. Τα βγάζετε από τη φόρμα και τα αφήνετε σε σχάρα να κρυώσουν. Τα αλείφετε με το σιρόπι όσο είναι ζεστά. Σερβίρονται το καθένα ξεχωριστά.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης