ΡΟΛΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ
Υλικά
- 170 γραμμάρια αντσούγιες φιλέτο
- 4 μελιτζάνες
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 250 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα σε φέτες
- κάππαρη
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε φέτες. Τις αλατίζετε και τις ψήνετε στο γκριλ. Γεμίζετε τις μελιτζάνες με μια φέτα τυρί, λίγη αντσούγια, λίγη κάππαρη και λίγο μαϊντανό. Τυλίγετε σε ρολό. Δένετε κάθε ρολό με δυο φιλέτα αντσούγιας και γαρνίρετε με κάππαρη. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε την ντομάτα, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και βράζετε 15’. Τοποθετείτε τα ρολά της μελιτζάνας σ’ ένα ταψί και τα περιχύνετε με τη σάλτσα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C. μέχρι να ροδίσουν.