Ρολά ομελέτες με χόρτα στο τηγάνι
Υλικά
- 6 αυγά
- 1/2 κιλό χόρτα διάφορα (γλυκά)
- 3 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 300 γραμμάρια τυρί φέτα
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- Λάδι για το ψήσιμο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα χόρτα, τα πλένετε καλά και τα κόβετε σε κομμάτια. Τα βράζετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, και τα στραγγίζετε. Βάζετε σε κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια με το λάδι, ρίχνετε τα χόρτα, αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο, τα σοτάρετε για λίγο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Προσθέτετε τη φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια.
- Χτυπάτε τα αυγά, ρίχνετε λίγο αλάτι και το αλεύρι. Αλείφετε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι και ρίχνετε το ένα τέταρτο από τα χτυπημένα αυγά. Ψήνετε την ομελέτα και από τις δύο πλευρές, βάζετε λίγο μείγμα στη μέση και την τυλίγετε σε ρολό προσεκτικά
- για να μην ανοίξει. Συνεχίζετε με το υπόλοιπα υλικά και σερβίρετε τις ομελέτες σε πιατέλα.