Ρολά βοδινά
Χρόνος: 15 λεπτά
Υλικά
- 4–6 φέτες λεπτές βοδινό ή μοσχάρι (σνίτσελ)
- 4–6 φέτες μπέικον
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2–3 αγγουράκια τουρσί
- αλάτι
- πιπέρι, μουστάρδα
- 2–3 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1/2 φλυτζάνι ζεστό ζωμό κρέατος
- 1–2 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 4–5 κουταλιές σούπας κούπας κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Κόβετε τα αγγουράκια κατά μήκος, σε τέταρτα.
- Πασπαλίζετε τα σνίτσελ από τη μία μεριά με αλάτι, πιπέρι και τα αλείφετε με μουστάρδα. Στρώνετε πάνω από μία φέτα μπέικον, ένα ή δύο αγγουράκια και τα κρεμμύδια. Τυλίγετε τα σνίτσελ και τα δένετε με κλωστή.
- Ζεσταίνετε το βούτυρο στη χύτρα και σοτάρετε τα ρολά ωσότου ροδίσουν. Προσθέτετε το ζωμό, κλείνετε τη χύτρα και τα μαγειρεύετε για 15 λεπτά.
- Ανοίγετε τη χύτρα, δένετε τη σάλτσα με το αλεύρι και ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος.