Ρολάκια με λουκάνικα
Υλικά
- 400 γραμμάρια ζύμη σφολιάτας
- 1 αυγό
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ :
- 750 γραμμάρια λουκάνικα ξεφλουδισμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 80 γραμμάρια τρίμματα ψωμιού
- 3 κουταλιές σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/2 κουταλιές γλυκού φασκόμηλο τριμμένο
- 1/2 κουταλιές γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
- 1/2 κουταλιές γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνετε ελαφρά 2 μεγάλα ταψιά. Απλώνετε τη ζύμη σε φύλλο, τη χωρίζετε σε 36 τετράγωνα κομμάτια και αλείφετε τις άκρες με το αυγό.
- Ετοιμάζετε τη γέμιση: Βάζετε τα λουκάνικα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα τρίμματα ψωμιού, το θυμάρι, τον μαϊντανό, το φασκόμηλο, το μοσχοκάρυδο και το γαρίφαλο σε μεγάλο μπολ. Ανακατεύετε να ενωθούν και τα μοιράζετε στα κομμάτια της ζύμης.
- Διπλώνετε τη ζύμη επάνω από τη γέμιση (να γίνουν μικρά ρολάκια) και πιέζετε τις άκρες να κολλήσουν, αλείφοντας με λίγο αυγό, αν χρειάζεται. Κάνετε μία χαρακιά στο καθένα και ακουμπάτε τα ρολάκια στο ταψί. Μπορείτε να χωρίσετε τη ζύμη σε 6 λωρίδες, να μοιράσετε τη ζύμη και να διπλώσετε, να γίνουν σαν μακριά λουκάνικα. Κόβετε το κάθε κομμάτι σε 6 ρολάκια και συνεχίζετε όπως παραπάνω. Βάζετε στον φούρνο και ψήνετε για 15 λεπτά.
- Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και ψήνετε για 15 λεπτά ακόμα ή ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν τα ρολάκια. Βγάζετε, τα αραδιάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε.