ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΡΟΚΦΟΡ
για 4 άτομα
Υλικά
- 4 μεγάλα μπουτάκια κοτόπουλου
- 80 γραμμάρια προσούτο ψιλοκομμένο
- 2 κλωνάρια σέλινου
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- 60 γραμμάρια ροκφόρ
- 3 κουταλιές σούπας γραβιέρα τριμμένη
- 2 κρόκοι βραστών αυγών κομματιασμένοι
- 1 κύβος κότας
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 30 γραμμάρια βούτυρο
- 2 κουταλιές σούπας ντοματοχυμό
- 100ml λευκό ξηρό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καψαλίζετε, πλένετε και στεγνώνετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου. Αφαιρείτε το κόκαλο σχίζοντας τα μπουτάκια. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σέλινο, το καρότο και το κρεμμύδι και τα σοτάρετε στο βούτυρο 4′-5′. Αποσύρετε τα λαχανικά από την φωτιά, τα αφήνετε να κρυώσουν και κατόπιν τους προσθέτετε τη γραβιέρα, το ροκφόρ κομματιασμένο με πιρούνι, τους κρόκους των αυγών και το προσούτο. Γεμίζετε τις σχισμές με το μείγμα, αλατοπιπερώνετε και δένετε με σπάγκο. Τοποθετείτε τα μπουτάκια σε ταψί αλειμμένο με το λάδι. Προσθέτετε το χυμό της ντομάτας, τον κύβο, το κρασί και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε 50′. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο 15′ ακόμη.