Ρολάκια με σύκα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ρολάκια με σύκα

Γίνονται: 20 κομμάτια

Υλικά

  • 1 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/3 φλιτζάνια βούτυρο σε κομμάτια
  • 1/3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουταλιές γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 1/3 φλιτζάνια ξερά σύκα ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνετε μεγάλο ταψί. Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ, ρίχνετε μέσα το βούτυρο και ανακατεύετε, να γίνουν τρίμματα. Προσθέτετε την ζάχαρη, το άρωμα βανίλιας και τους κρόκους των αυγών. Ζυμώνετε, να γίνει σφιχτή ζύμη, προσθέτοντας 1-2 κουταλιές γλυκού νερό, αν δείτε ότι χρειάζεται. Διπλώνετε σε διαφανή μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  2. Βάζετε τα σύκα με 6 κουταλιές σούπας νερό σε κατσαρολάκι και σιγοβράζετε για 3-5 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσουν και να τραβήξουν το νερό. Τα μεταφέρετε σε πιάτο και τα λιώνετε με πιρούνι. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσουν.
  3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανοίγετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε μακρόστενο κομμάτι (50 Χ15 εκ.). Την κόβετε στη μέση κατά μήκος, να γίνουν δύο λωρίδες. Αδειάζετε το μισό μίγμα των σύκων στο μισό κάθε λωρίδας. Σηκώνετε το μισό κομμάτι και ενώνετε επάνω από τη γέμιση των σύκων, να γίνει ένα μακρόστενο γεμιστό κομμάτι ζύμης.
  4. Πιέζετε τις άκρες της ζύμης, να κολλήσουν και τα ρολάκια να πλατύνουν. Με κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κάθε μακρόστενο κομμάτι σε 10 μικρότερα και τα ακουμπάτε στο ταψί. Τρυπάτε τα κομμάτια με πιρούνι και ψήνετε για 12-15 λεπτά ή ώσπου να πάρει χρώμα η ζύμη. Μεταφέρετε σε σχάρα, για να κρυώσουν, και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης