Ρολό λαχανικών

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΡΟΛΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Υλικά

  • Ένα φύλλο κρούστας ή ένα φύλλο μεγάλο βέργας
  • 4 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 6 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 κροκάδια
  • 200 γραμμάρια διάφορα κίτρινα τυριά, τριμμένα
  • 250 γραμμάρια ανάμικτα αρακά και καρότα
  • αλάτι
  • πιπέρι,μοσχοκάρυδο.

Εκτέλεση

κρέμα μπεσαμέλ:

  1. Ζεσταίνετε 4 κουταλιές σούπας βούτυρο και ρίχνετε το αλεύρι και προσθέτετε σιγά σιγά το γάλα. Ανακατεύετε μέχρι να δέσει η κρέμα. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε τους κρόκους, τα μισά τυριά, το αλάτι και το πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε καλά.
  2. Βράζετε τα λαχανικά και τα στραγγίζετε πολύ καλά. Τα σοτάρετε στο υπόλοιπο βούτυρο και τα ανακατεύετε (μόλις κρυώσουν) με τα υπόλοιπα τυριά. Στρώνετε το φύλλο λαδωμένο σε μια επίπεδη επιφάνεια και απλώνετε την μπεσαμέλ και τα λαχανικά. Τυλίγετε σε ρολό. Τοποθετείτε το ρολό σε ταψί και κολλάτε τις άκρες με βρεγμένα δάχτυλα.
  3. Ψήνετε 1 ώρα και 20′.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης