Ρολό με κιμά ανάμεικτο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ρολό με κιμά ανάμεικτο

Υλικά

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 κιλό κιμά χοιρινό
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 4 αυγά βρασμένα
  • 5 φρυγανιές μικρές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιές σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιές γλυκού μουστάρδα
  • Λαδόχαρτο
  • Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 5 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 καρότο κομμένο σε κύβους
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τους κιμάδες σε μια λεκάνη και μουσκεύετε τις φρυγανιές σε ένα μπολ με νερό. Τις στύβετε καλά και τις προσθέτετε στη λεκάνη. Ρίχνετε το αυγό χτυπημένο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο, τη μουστάρδα, μία κουταλιές σούπας λάδι, αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνετε καλά. Απλώνετε δύο κομμάτια λαδόχαρτο 50×40 εκ., αλείφετε το επάνω κομμάτι με λάδι και βάζετε τον κιμά. Τον στρώνετε, ώστε να σχηματιστεί ένα ωσειδές χοντρό φύλλο. Καθαρίζετε τα βρασμένα αυγά και τα τοποθετείτε ολόκληρα στο κέντρο του κιμά, κατά μήκος. Διπλώνετε τον κιμά, ώστε να κλειστούν μέσα τα αυγά, και πλάθετε πολύ καλά το ρολό, για να ενωθούν οι άκρες και να μην ανοίξει κατά το ψήσιμο. Διπλώνετε το ρολό με το λαδόχαρτο, στρίβετε τις άκρες και το δένετε με σπάγκο καλά. Το τοποθετείτε σε ταψί, το οποίο έχετε αλείψει με λάδι, και το ψήνετε στους 190 βαθμούς για 1 ώρα. Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι. Προσθέτετε τις ντομάτες τριμμένες, ανακατεύετε, ρίχνετε την κανέλα, τη δάφνη, το καρότο, λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι.
  2. Τα βράζετε για 30 λεπτά, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει λίγο το ρολό. Αφαιρείτε το σπάγκο και το λαδόχαρτο. Βάζετε το ρολό σε πιατέλα και το κόβετε σε φέτες. Το περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply