Ρολό με κιμά και πιπεριές

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ρολό με κιμά και πιπεριές

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 200 γραμμάρια τυρί μαλακό
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 1 αυγό
  • 1/3 φλιτζάνια ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ :

  • 1 μικρή φραντζόλα μαλακό ψωμί
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνια καπνιστό κρέας ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 400 γραμμάρια χοιρινός κιμάς ανάμικτος με κιμά από κοτόπουλο
  • 1 αυγό και 1 κρόκος αυγού
  • 1 κουταλιές γλυκού βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιές γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλιές γλυκού θυμάρι
  • Λίγο πιπέρι καυτερό
  • 1 1/3 φλιτζάνια πιπεριές ψημένες σε λωρίδες
  • 2 κουτί γάλα

Εκτέλεση

  1. Σκεπάζετε μακρόστενο ταψί με χαρτί ψησίματος. Ετοιμάζετε τη ζύμη: Βάζετε όλα τα υλικά της ζύμης σε μπολ και ανακατεύετε, να γίνει απαλό μίγμα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Ετοιμάζετε τη γέμιση: Μουλιάζετε το ψωμί σε νερό. Το στύβετε καλά. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τηγανίζετε το κρέας, να ροδίσει. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τηγανίζετε, να μαλακώσουν, χωρίς να πάρουν «χρώμα». Αδειάζετε το κρέας, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μπολ και αφήνετε να κρυώσουν για λίγα λεπτά.
  3. Κόβετε το ψωμί σε μικρά κομμάτια και το αδειάζετε στο μίγμα του κρεμμυδιού μαζί με τον κιμά, το αυγό, τα αρωματικά και λίγο πιπέρι. Ζυμώνετε το μίγμα, να ενωθούν καλά τα υλικά.
  4. Ανοίγετε τη ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας σε μακρόστενο σχήμα (35X40 εκ.). Απλώνετε τη γέμιση ομοιόμορφα αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο από τις μακριές πλευρές. Στραγγίζετε τις πιπεριές και τις αραδιάζετε επάνω στη γέμιση. Διπλώνετε τη ζύμη μαζί με τπ γέμιση σε ρολό και την ακουμπάτε στο ταψί με την ένωση προς τα κάτω. Αλείφετε την επιφάνεια με το μίγμα του κρόκου και του γάλακτος. Διπλώνετε τις άκρες του ρολού προς τα κάτω και πιέζετε, να κολλήσουν. Ψήνετε για 40-45 λεπτά π ώσπου να ροδίσει. Αφήνετε να κρυώσει για μερικά λεπτά, το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης