Ρολό ρυζιού με παρμεζάνα και μπέϊκον

Please follow and like us:

Ρολό ρυζιού με παρμεζάνα και μπέϊκον
Σας παρουσιάζουμε μια καλή ιδέα που ξεφεύγει από το κλασικό, βαρετό, σπυρωτό, στεγνό ρύζι. Ένα υπέροχο συνοδευτικό πιάτο με ένα συνιθισμένο υλικό. Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας!
Συγγραφέας:
Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Συνολικός χρόνος: 
Υλικά
  • 3 μερίδες Ρύζι
  • 4 κ.σ. μαγιονεζα
  • 7 φέτες μπεικον
  • 400 γρ. παρμεζανα τριμμένη
  • 1 κυβος λαχανικων της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε το ρύζι ρίχνοντας 1 κυβο κνορ λαχανικών και λίγο αλάτι μέχρι να γίνει λαπάς
  2. Αφού το σουρώσουμε, ρίζνουμε 4 κ.σ. μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σε ενα τηγάνι (χωρίς λάδι) τσιγαρίζουμε το μπέικον μέχρι να ξεροψηθεί αρκετά.
  4. Το κόβουμε κομματάκια και το ρίχνουμε μέσα στο ρύζι.
  5. Ρίχνουμε και την μισή ποσότητα παρμεζάνας και ανακατεύουμε καλά.
  6. Το τοποθετούμε σε μια φόρμα σιλικόνης μακρόστενη, το αφήνουμε 10 λεπτά να στερεοποιηθεί και ξεφορμάρουμε.
  7. Όπως είναι ζεστό το ρύζι, ρίχνουμε και την υπόποιπη παρμεζάνα.
  8. Είναι άριστο συνοδευτικό για το Χριστουγεννιάτικο σας τραπέζι μαζί με μια τηγανιά κοτόπουλου.
Αντί για κύβο λαχανικών μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δυο κλαδάκια κρόκο Κοζάνης
Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας!
Διατροφικά στοιχεία
Θερμίδες: 560

 

loading...

Post Author: Greekouzina

Greekouzina
Παρακαλούμε αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση