Ροσμπίφ με αρωματικά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ροσμπίφ με αρωματικά

(Για 8 άτομα)

Υλικά

  • 2000 γραμμάρια ροσμπίφ
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • ρίγανη
  • δυόσμο
  • 11/2 κουταλιές γλυκού σκόρδο
  • 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού αλάτι
  • 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού μουστάρδα με αρωματικά (δυόσμο ή ρίγανη)
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδου
  • 2 κουταλιές σούπας μπράντι
  • 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού μαύρο πιπέρι.

Εκτέλεση

  1. Πλένετε το κρέας, το στεγνώνετε και χαράζετε σε σχήμα ρόμβων μ’ ένα μυτερό μαχαίρι την πλευρά με το λίπος. Πλένετε τον μαϊντανό το στεγνώνετε και το ψιλοκόβετε. Ανακατεύετε τα σκόρδο – ρύγανη – δυόσμο με το αλάτι. Ανακατεύετε με τη μουστάρδα, το λάδι, το μπράντι και το πιπέρι και πασπαλίζετε με το μίγμα το κρέας γύρω γύρω. Το βάζετε με την πλευρά λίπους προς τα πάνω σε αλουμινόχαρτο και κλείνετε χαλαρά το αλουμινόχαρτο από πάνω. Ψήνετε το κρέας στον φούρνο στους 250 βαθμούς περ. 40 λεπτά (χρυσός κανόνας: για κάθε εκ. ύψος κρέατος υπολογίστε 8 λεπτά ψήσιμο).
  2. Αφήνετε το κρέας να κρυώσει μέσα στο αλουμινόχαρτο. Μετά το κόβετε σε λεπτές φέτες και το σερβίρετε κρύο. Σερβίρετε μαζί μαγιονέζα με σκόρδο (βλέπε σάλτσες) και μια πικάντικη σάλτσα με ακτινίδια (βλέπε σάλτσες), φρέσκο άσπρο ψωμί και αρκετή φρέσκια σαλάτα και πιλάφι.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply