Ρόστο
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό (μπούτι)
- 5 πατάτες
- 1/2 φλιτζάνια κρασί κόκκινο
- 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 1 ξύλο κανέλας
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- Λάδι για το τηγάνισμα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε το κρέας και το στραγγίζετε. Το δένετε με σπάγκο κουζίνας σαν ρολό. Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, πιπέρι και το βάζετε σε κατσαρόλα. Προσθέτετε το λάδι, σοτάρετε το κρέας απ’ όλες τις μεριές, το σβήνετε με το κρασί, το χυμό λεμονιού και το βράζετε ώσπου να φύγει το αλκοόλ του κρασιού. Ρίχνετε λίγο νερό, την κανέλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και το σιγοβράζετε, ώσπου να μαλακώσει. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε φέτες και τις τηγανίζετε χωριστά. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζετε σε πιατέλα. Τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα για να σιγοβράσουν μαζί με το κρέας, ώσπου να μείνουν με λίγη σάλτσα. Κόβετε το κρέας σε φέτες και σερβίρετε σε πιατέλα.