Ρόστο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ρόστο

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό (μπούτι)
  • 5 πατάτες
  • 1/2 φλιτζάνια κρασί κόκκινο
  • 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε το κρέας και το στραγγίζετε. Το δένετε με σπάγκο κουζίνας σαν ρολό. Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, πιπέρι και το βάζετε σε κατσαρόλα. Προσθέτετε το λάδι, σοτάρετε το κρέας απ’ όλες τις μεριές, το σβήνετε με το κρασί, το χυμό λεμονιού και το βράζετε ώσπου να φύγει το αλκοόλ του κρασιού. Ρίχνετε λίγο νερό, την κανέλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και το σιγοβράζετε, ώσπου να μαλακώσει. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε φέτες και τις τηγανίζετε χωριστά. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζετε σε πιατέλα. Τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα για να σιγοβράσουν μαζί με το κρέας, ώσπου να μείνουν με λίγη σάλτσα. Κόβετε το κρέας σε φέτες και σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply