Ρύζι με τσίλι
Μερίδες 4-6
Υλικά
- 2 φλιτζάνια μακρύκοκκο ρύζι
- 1–1 1/2 τσίλι ψημένο, ξεσποριασμένο και κομμένο σε φετούλες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1–2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 3–4 κουταλιές σούπας λάδι
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 2–3 σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βάζετε το ρύζι σε μπολ και το καλύπτετε με πολύ ζεστό νερό. Αφήνετε για 15 λεπτά. Τρίβετε το ρύζι ανάμεσα στα δάχτυλα σας μέχρι να θολώσει το νερό. Σουρώνετε και κάνετε το ίδιο με κρύο νερό. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία 2-3 φορές ακόμη. Σουρώνετε καλά. Σ’ ένα πιατάκι λιώνετε μαζί το σκόρδο με το 1/2 κ. το αλάτι μ’ ένα πιρούνι. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και βάζετε το ρύζι να τσιγαριστεί μέχρι να καφετίσει. Ρίχνετε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζετε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Προσθέτετε το τσίλι και το μισό ζωμό. Χαμηλώνετε λίγο τη θερμοκρασία, σκεπάζετε και σιγοβράζετε μέχρι να πιει το πιο πολύ υγρό. Προσθέτετε και τον υπόλοιπο ζωμό και επαναλαμβάνετε το ίδιο. Χαμηλώνετε περισσότερο τη φωτιά και σιγοβράζετε άλλα 20 περίπου λεπτά το ρύζι μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Προσθέτετε αλάτι αν χρειάζεται. Αν δεν είναι αρκετά καυτερό προσθέτετε το ταμπάσκο.