Ρύζι τηγανιτό με χοιρινό και ανανά
Υλικά
- 1 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι
- 300 γραμμάρια χοιρινό
- 4 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
- 4 αυγά
- 5 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 πράσινες πιπεριές
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 φέτες ανανά κονσέρβας, χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση
- Κόβετε το χοιρινό σε μικρούς κύβους, τους ανακατεύετε με 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας και τ’ αφήνετε να μείνουν 1 ώρα περίπου.
- Βράζετε το ρύζι σε άφθονο αλατισμένο νερό για 15 λεπτά, το σουρώνετε και τ’ αφήνετε να μείνει. Ζεσταίνετε το λάδι καλά και ρίχνετε το χοιρινό. Το τηγανίζετε 2 λεπτά ανακατεύοντας και προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις πιπεριές κομμένες σε μικρά τετράγωνα κομματάκια, το σκόρδο ξυσμένο. Τηγανίζετε 3 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνετε το ρύζι, ανακατεύετε, ρίχνετε τα αυγά χτυπημένα και τηγανίζετε, ανακατεύοντας πάντα μ’ ένα πιρούνι, μέχρι το φαγητό να πήξει. Προσθέτετε τον ανανά κομμένο σε μικρά κομμάτια, αφήνετε το φαγητό να ψηθεί 1 λεπτό ακόμα και το σερβίρετε αμέσως.