ΡΥΖΙ ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
Υλικά
- 1 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι
- 300 γραμμάρια γαριδούλες ξεφλουδισμένες
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 3 αυγά
- 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ηλιέλαιο
- 1 κύβο κότας
- 3 κουταλιές σούπας νερό ζεστό
- 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε το ρύζι, το σουρώνετε, τ’ αφήνετε να μείνει. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Ρίχνετε τις πιπεριές κομμένες σε πολύ λεπτές λουρίδες και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Τα σοτάρετε 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνετε τις γαριδούλες και συνεχίζετε το σοτάρισμα, μέχρι να γίνουν πολύ τραγανά. Προσθέτετε το αλατοπίπερο, τον κύβο κότας διαλυμένο στο ζεστό νερό, τη σάλτσα σόγιας και το ρύζι. Τα τηγανίζετε 5 λεπτά περίπου και μετά τ’ αδειάζετε με σουρωτή κουτάλα σε μια σουπιέρα. Σ’ έ να μπωλ χτυπάτε τ’ αυγά και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Τα τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά,ανακατεύοντας μέχρι να πήξουν. Τα βγάζετε και τ’ ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά. Ξαναβάζετε όλα τα υλικά στο τηγάνι και τα τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας. Τα σερβίρετε αμέσως.