Ρύζι τηγανιτό με κοτόπουλο
Υλικά
- 1/2 κιλό κοτόπουλο
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 200 γραμμάρια μανιτάρια
- 5 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
- 3 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι
Εκτέλεση
- Βράζετε το κοτόπουλο 1/2 ώρα περίπου, βγάζετε την πέτσα και τα κόκαλα και κόβετε το ψαχνό σε μικρά κομμάτια. Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζετε αρκετό νερό αλατισμένο και ρίχνετε το ρύζι. Το βράζετε 15 λεπτά, το σουρώνετε και τ’ αφήνετε στην άκρη.
- Σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι. Ρίχνετε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε το βρασμένο ρύζι, τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύετε. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κάθε τόσο μ’ ένα πιρούνι.
- Σε μπολ χτυπάτε τ’ αυγά, τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με λίγο αλατοπίπερο, ανακατεύετε και ψήνετε 5 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Σερβίρετε αμέσως.