Ρύζι τηγανιτό με μοσχάρι
Μερίδες 4-6
Υλικά
- 200 γραμμάρια φιλέτο μοσχαριού
- 1 κ. γλυκού πιπερόριζα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πράσινη πιπεριά
- αλάτι-πιπέρι
- 3 φλιτζάνια βρασμένο ρύζι
- 1/2 κ. γλυκού κορνφλάουρ
- 4 φέτες μπέικον
- 1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
- 4 κλωνιά μαϊντανό
- 5 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
- 6 αυγά
Εκτέλεση
- Λιώνετε το σκόρδο και το ανακατεύετε με ελάχιστο αλατοπίπερο, κορνφλάουρ, ζάχαρη, τη μισή σάλτσα σόγια και 2 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο. Κόβετε το κρέας σε λεπτές λουρίδες. Τ’ ανακατεύετε όλα καλά και τ’ αφήνετε.
- Βάζετε 2 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο σε κατσαρόλα, ρίχνετε την πιπερόριζα και την πιπεριά ψιλοκομμένη και τα σοτάρετε λίγο. Προσθέτετε το ρύζι και όταν ζεσταθεί, ρίχνετε το μπέικον και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τ’ ανακατεύετε να τσιγαριστούν. Προσθέτετε το αρχικό μείγμα του κρέατος, ανακατεύετε 3 λεπτά, ρίχνετε τον μισό μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύετε. Χτυπάτε τ’ αυγά σε μπωλ και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά καλά και τα τηγανίζετε ελαφρά. Ραντίζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με την σάλτσα σόγιας που έχει μείνει και σερβίρετε το φαγητό σε πιατέλα, γαρνίροντας με τον υπόλοιπο μαϊντανό.