Ρυζόγαλο με αμύγδαλα
Μερίδες: 6
Υλικά
- 2 φλιτζάνια Γάλα
- 1 κουταλιές σούπας ξύσμα λεμονιού
- 1 ξυλαράκι κανέλας
- 1/2 φλιτζάνια Ρύζι
- 1/3 φλιτζάνια αμύγδαλα κοπανισμένα
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
- 1 κουταλιές σούπας καυτό νερό
- 1/3 φλιτζάνια Ζάχαρη
- 2 ασπράδια αυγών
- Αχλάδια κομπόστα ή άλλα φρούτα για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
- Βουτυρώνετε 6 ατομικά πυρίμαχα φορμάκια. Σε κατσαρόλα ανακατεύετε το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα. Μόλις πάρουν βράση, ρίχνετε μέσα το ρύζι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 15 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει ελαφρά το ρύζι. Προσθέτετε τα αμύγδαλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε για 10 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει το ρύζι και να πήξει το μείγμα.
- Βάζετε σε μπολ το νερό και ανακατεύετε με τη ζελατίνη, ώσπου να διαλυθεί. Την αδειάζετε στο μίγμα του ρυζιού μαζί με τη ζάχαρη, ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει. Πετάτε το ξυλαράκι της κανέλας. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μικρό μπολ με σύρμα ή σε μίξερ, ώσπου να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Ανακατεύετε απαλά με το μίγμα του ρυζιού.
- Μοιράζετε στα πυρίμαχα φορμάκια, σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο, ώσπου να πήξουν. Ξεφορμάρετε το ρυζόγαλο σε πιατέλα ή ατομικά πιάτα, γαρνίρετε με φρούτα κομπόστα, αν θέλετε, και σερβίρετε.