Ρυζόγαλο με ξερά φρούτα
για 6-8 μερίδες
Υλικά
- ½ λίτρο γάλα
- ½ λίτρο κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 100 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
- 1 βανίλια σκόνη
- 3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
- 6 ξερά βερίκοκα
- 6 ξερό σύκα
- 3–4 κουταλιές σούπας ξερά κράνα
- 1 φλιτζάνια γλυκό κρασί
Εκτέλεση
- Μουσκέψτε τα ξερά φρούτα στο γλυκό κρασί τουλάχιστον για μισή ώρα. Στραγγιστέ τα και ψιλοκόψτε τα.
- Βάλτε το ρύζι με 1 φλιτζάνια νερό στην κατσαρόλα και βράστε το για 7-8 λεπτά. Προσθέστε στο βρασμένο ρύζι το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη και βράστε τα για άλλα 5 λεπτά. Διαλύστε το κορν φλάουρ στην κρέμα γάλακτος και ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα και βράστε τα όλα μαζί για άλλα 5-6 λεπτά. Αδειάστε το ρυζόγαλο στα μπολ. Οταν κρυώσει το ρυζόγαλο, γαρνίρετε με τα ξερά φρούτα και σερβίρετε.