Ρυζόγαλο με ξερά φρούτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ρυζόγαλο με ξερά φρούτα

για 6-8 μερίδες

Υλικά

  • ½ λίτρο γάλα
  • ½ λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • 6 ξερά βερίκοκα
  • 6 ξερό σύκα
  • 34 κουταλιές σούπας ξερά κράνα
  • 1 φλιτζάνια γλυκό κρασί

Εκτέλεση

  1. Μουσκέψτε τα ξερά φρούτα στο γλυκό κρασί τουλάχιστον για μισή ώρα. Στραγγιστέ τα και ψιλοκόψτε τα.
  2. Βάλτε το ρύζι με 1 φλιτζάνια νερό στην κατσαρόλα και βράστε το για 7-8 λεπτά. Προσθέστε στο βρασμένο ρύζι το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη και βράστε τα για άλλα 5 λεπτά. Διαλύστε το κορν φλάουρ στην κρέμα γάλακτος και ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα και βράστε τα όλα μαζί για άλλα 5-6 λεπτά. Αδειάστε το ρυζόγαλο στα μπολ. Οταν κρυώσει το ρυζόγαλο, γαρνίρετε με τα ξερά φρούτα και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply