Ρυζόγαλο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ρυζόγαλο

Υλικά

  • 1 φλιτζάνια ρύζι
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 5 φλιτζάνια γάλα
  • 2 κρόκους αυγών
  • 2 δόσεις βανίλια
  • 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ
  • Κανέλα

Εκτέλεση

  1. Βράζετε σε κατσαρόλα το ρύζι με τρία φλιτζάνια νερό, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνετε σε μια λεκάνη το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τους κρόκους χτυπημένους και τα ανακατεύετε. Τα προσθέτετε στην κατσαρόλα με το ρύζι και ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι να δέσει το ρυζόγαλο. Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνετε την βανίλια και, αφού κρυώσει λίγο το ρυζόγαλο, το σερβίρετε σε μπολ. Αφήνετε να κρυώσει και το πασπαλίζετε με λίγη κανέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης